Rólunk

 

Életem első kutyája egy gyönyörű szép küllemű és jellemű németjuhász szuka volt. Még fiatalon, tizenévesen lehetett az enyém, így vele-, tőle tanultam meg az együttélés és kutyatartás szabályait. Rendkívül jól tanítható, figyelmes, simulékony kutya volt, akivel öröm volt a munka, így történhetett, hogy általa örökre „kutyás” maradtam. Sőt, leginkább „munkakutyás”. És ezt most nem a szó legszorosabb munkaverseny orientáltságára kell érteni, de alapvetően a mai napig a kutyát – azon felül, hogy totálisan a családtagunk és az idő előrehaladtával egyre inkább lágyul a szívem – egy, a nap 24 órájában feladatot igénylő, egészséges, alárendelti szinten élő társnak tekintem.

Ezután kikacsintottam a terrierek világába, miközben elvégeztem egy „kutyakiképzői tanfolyamot” a Népszigeti Kutyaiskola szervezésében és így lexikális és gyakorlati tudásomat is bővítve, tovább mélyítettem ismereteimet a kutyákkal, a kutyákról.

A legújabb, és érzem végső szerelmet pedig egy szintén „munkakutyában” a BRIARD-ban  (Berger de Brie) találtam meg. Első ránézésre szerelem volt ez még kiskoromban Franciaországban, viszont érett koromig kellett várnom a lehetőségre, hogy életem egy rövid szakaszán társam lehessen egy ilyen fajtájú, csupa szív, csupa munkakedv, csupa humor, csupa gyönyörűség kutya. Az egymásra találásunkat is a végzet irányította, így elmondhatom:  Ő nekem született, én Őrá vártam! Így kerülhetett családomba, alapvetően hobby célra, egy gyönyörű, vörös színű, fekete maszkos briard-fiú: Cognac Vesely Dvor!  És ahogy teltek múltak a napok, hetek, hónapok, a kis szörmókból egyre inkább egy rendkívül jó idegrendszerű, hihetetlen munkabírású és eredményeit tekintve küllemileg is az élvonalba tartozó kan cseperedett. Fiatal kora ellenére mind a hazai-, mind pedig a külföldi kiállításokon is remekül szerepel és – bár a fajta jellege, hogy viszonylag későn érik – lassanként a munkaeredményei is magukért beszélnek, s remélem mindezt majd utódaiba is továbbörökíti! 

 

Amennyiben felkeltettem kíváncsiságát, kérem lépjen be oldalunk további lapjaira, sok színes információval, képekkel, videókkal várom! 

 

 

 

ha már idelátogatott...

még ha most nem is döntött egy ilyen fajtájú kutya mellett, azért mentse el oldalunkat, nézzen vissza, sosem lehet tudni, mikor talál rá Ön, a kifejezetten Önnek született kiskutyára itt vagy  bármelyik társoldalunkon  ;))

Írhatsz ide bármit...